söndag 12 april 2015

Träningstävling Örebro bhk 6:e april

Hoppet från träning till tävling upplevs ofta som väldigt stort. För att minska gapet kan man dels träna tävlingsmässigt på egen hand genom att träna enskilda moment, delar och helhet så som de ska se ut på tävling. Det blir då tävlingsträning. Men man kan också träna på själva tävlingssituationen genom att göra de yttre förhållandena så lika tävling som möjligt, vi kallar det då träningstävling. Det var vårt mål för dagen. Att förbereda våra medlemmar inför tävlingssäsongen. 

En strålande förmiddag, den 6:e april, samlades vi på Örebro bhk för en liten träningstävling. Samling kl. 10.oo för lottning och lite kaffe. Lottningen var kanske inte jättespännande eftersom det inte var så många deltagare per klass, men vi hade startande i appell, lydnadsklass 1, 2 och 3. Nummerlappar delades ut och sen samlades vi på planen. Pia var tävlingsledare för samtliga klasser, medan Björn och Fredrik växlade som domare och Anette och Gunilla växlade som skrivare. Vi inledde med 3:an där dagens enda ekipage var Björn och Diesel. Lite tjuvstarter här och där, som en snäll domare hade lite överseende med, men i övrigt ett väl genomfört program med många fina delar. 

Domare Fredrik och Skrivare Anette.

Björn och Diesel i rutan.

Diesel med vittringsapporterna.

Jag har den!

I tvåan ställde Fredrik och Calle upp. Med början från Calle och resten av hundarna så blev startpunkten där alla fick börja sitt program väldigt intressant. Flera hade problem med något som störde i nosen där. Ekipaget gjorde dock ett piggt fritt följ och fick en bra start vilket följdes av både bra och mindre bra koncentration under programmet.

Rutan!

I ettan var Anette och Fender först ut. Fender är en stor kille som tycker mycket bättre om nosarbete än om drillning i lydnad. Idag blev det kanske lite för mycket störning av både flera funktionärer på planen samt dofter i gräsmattan så matte Anette fick kämpa ordentligt för att hjälpa honom genom programmet.

Anette och Fender med fin kontakt i linförighet.

Domare Björn och Skrivare Gunilla konfererar.

Tandvisning ingår i klass ett och det gick toppenfint!

Därefter Annelie och Usca, där samarbetet och kontakten såg jättebra ut i början. Sen tappade Usca lite fokus på väg mot publiken och vi fick se en liten krock som sänkte dem lite grand. Efter detta visade de upp många väldigt fina delar av moment, men fick inte ihop den där helheten som är så viktig i lydnaden. Domarkommentaren var Glad hund och fina transporter.

Apport

Usca hoppar över hindret.

Sist ut var Gunilla och Elda som testade igenom appellen. Kanske var även Elda lite för utstörd av omgivningen och dofterna på planen för att orka hålla koncentrationen på topp. De kämpade på och fick med sig bra information hem om vad de ska gå vidare med.

Gunilla och Elda går framförgående.

Elda bjöd på dagens kortaste hopp över hinder. Men hon lyckades hoppa tillbaka också.

Belöning måste man få efter genomfört program.

Som avslutning på tävlingen genomförde vi en gemensam träningsmässig platsliggning. Alla hundarna skötte sig utmärkt och fick full pott! Därefter återsamlades vi i stugan för utlottning av lite priser och allmänt hundsnack. Allt som allt tror jag att de flesta uppskattade dagen och tyckte att det var trevligt!

Nu laddar vi för träningstävling appell med både spår och lydnad den 30:e maj.

Hoffeträff Orust 28:e mars

Lördagen den 28:e mars så var det dags för första hoffeträffen med Hoffar i Väst 2015 i samarbete med västra lokalområdet. Vädret visade att det skulle bli regn men vi hade förmånen att få ha hyrt Bua-hallen, Henån, som är ett ridhus som det inte rids i. Men så ändra vädret sig och visade sig från sin bästa sida, sol men kallt på morgonen. Vi var ca 8 personer och desto fler hundar. Amanda och hennes Rex började inomhus och Linda och Alice på utsidan.

Tyvärr så blev det inga kort på Amanda och hennes goa Rex. Vi valde att vara ute i solen när den sken. Det blev egenträning. Här är det Zigge med matte Jessica.

Camillas Crezpo kan gå mellan benen, backa mellan benen.

Ina och hennes gäng var också på plats. Mindi som numera tävlar i Rally tyckte att matte roa henne med apporten.

Solen lyste och såklart var det grillning till fika… men dessa engångsgrillar ;o( Tack Eric som lyckades få fart på en av två. Nästan gång blir det riktigt grill!

Mindi och Zimla körde vi gör likadant.


Crezpo visar matte att han såklart också kan hålla apporten.

Ipzy med husse skulle inte vara sämre så apport tränades här också.

Fika och fika, vart är vårt fikabord?

Dagen gick fort när man har trevligt och solen valde att försvinna så då var ridhuset så gött, att kunna ta ett pass i också. En del gick på prommis på slingorna runt klubben. Men tyvärr inga kort från passet inne i ridhuset på eftermiddagen heller. Ett bra ridhus, med bra underlag, trevliga slingor att gå på och en mysig klubb. Vi blev ett gott gäng och vädret var på rätt sida, kunde inte önska så mycket mer. Nu är vi i funderingarna på fler träffar, så leta upp hoffar i väst på fb och gå me så ser ni vad som är på G. Man kanske är på en helgtur till nån vän eller något så skriv och hojta till om man vill ha lite träff. Som det ser ut nu så planeras det eventuellt en träff lite norr om Uddevalla, Orust och södra Göteborg. 
//Patrica